Aktiviteetit ja ohjelmat

Tuotamme laadukkaita ja monipuolisia matkailun ohjelmapalveluita kotimaisille ja
kansainvälisille vieraille.

Syksyn vaihtuessa talveksi Lapin lumoa on tähtitaivas ja revontulet. Keskitalven lyhyiden päivien aurinkonvalo horisontissa värjää taivaan huikeisiin väreihin. Kevään puolella aurinko vihdoin nousee ja saa lumisen luonnon loistamaan valoisuudellaan.

Murtomaahiihto

Reitistön yhteismitta on hieman vajaa 40 km, josta valaistuna on noin 11 km. Lähtöpaikat ovat Ainiovaaran hiihtokeskuksesta sekä Aavasaksalta, joko Aurinkomajojen pihalta tai laskettelurinteiden ala-asemalta. Laduilla on mahdollisuus hiihtää sekä perinteistä, että luisteluhiihtoa. Reitit kiertelevät vaihtelevissa maastoissa, osa soveltuu vaativaan kuntohiihtoon. Reitin varrella on tulentekopaikkoja sekä muita ravitsemuspalveluita.

Lumikenkäily

Lumikenkäily on hauska tapa liikkua ja nauttia luonnosta vapaasti. Retkeile ja ihaile Aavasaksan maisemia vaaran reunaa kiertäen. Paista makkarat laavulla.

Laskettelu

Aavasaksan laskettelurinteet sijaitsevat Aurinkomajojen välittömässä läheisyydessä. Rinteessä on kapulahissi ja kolme rinnettä. Pisin rinne on pituudeltaan vajaa kilometrin ja korkeuseroa toistasataa metriä. Uutuuna tälle kaudelle käytössänne on myös mattohissi, jolla perheen pienimmät pääsevät kokeilemaan hissinousua turvallisesti ja samalla hissillä pääsee myös uuteen snowtuubi- ja pulkkamäkeen.

Muut ohjelmat

Tee oma kuksa! Koe pieni pala lappilaista kulttuuria. Tämä tuote sopii aikuisille sekä nuorille aikuisille. Kesto 2-3h. Hinnat alkaen 60 €/hlö. Lisäpalveluna tarjoamme kuljetuksen edestakaisin. Hinnat sisältävät voimassaolevan arvolisäveron.

Katso koko tuotekuvaus täältä!

Moottorikelkkailu

Aavasaksalta on yhteys Ylitornio kymmenien kilometrien kelkkareitistöön, jota pitkin pääsee myös Pellon kunnan puolelle sekä Ruotsin Övertorneån kelkkareitistölle.

Talvikalastus

Alueen järvet ja joet tarjoavat mahdollisuuden pilkkikalastukseen. Keväällä järjestetään lukuisissa Suomen ja Ruotsin kylissä myös pilkkikilpailuja.

Kesällä Tornionlaakson luonto muuttuu vehreäksi ja voit nauttia yöttömän yön auringosta ympäri vuorokauden. Aavasaksanvaara onkin kuuluisa keskiyön auringosta ja voit ihailla sitä kesäöisin kun aurinko maalaa horisontin maisemaa.

Kalastus

Tornionjoki ja lohen kalastus ovat kesän kohokohta. Kalastajat pitävät myös lähialueen joki- ja järvialueista.

Metsästys

Syksyllä alueella on myös hyvät mahdollisuudet metsästykselle.

Melonta

Yöttömän yön melontareitin kokonaispituus on noin 160 km. Reitti sopii sekä aloitteleville että kokeneille melojille. Tarjolla hienoja luontoelämyksiä ja upeita luontokohteita. Reitille mahtuu pieniä järviä ja lappilaista maalaismaisemaa.

Patikointi ja vaeltaminen

Lähin polku alkaa pihastamme ja päättyy Aurinkomajoille. Aavasaksan näköalapolku soveltuu päiväretkeilyyn. Sinulla on useita reittivaihtoehtoja 400-2600 metriin.

Golf ja frisbeegolf

Vain muutaman kilometrin päässä Ruotsin Övertorneålla sijaitsee Tureholminin golf-kenttä. Lähin frisbeegolfrata löytyy Ylitornion Ainiovaarasta.

Nähtävyyden ja luontokohteet

Keisarinmajat löytyy kivenheiton päästä, rakennus on vuodelta 1882 ja toimii tänä päivänä museona.

Kulttuuria

Kesällä lähiseudulla tapahtuu. Erilaiset tapahtumat autobingosta - Aavasaksan juhannusjuhliin saavat ihmiset liikkeelle. Voit tehdä päiväretkiä lähialueille ja tutustua kesätarjontaan.

Nauti kesästä

Voit viettää aikaa Tornionjoen hiekoilla tai järvikylien hiekkarannoilla. Övertorneålla kesäpäivää voi viettää myös maauimalassa, jossa on takuuvarmasti lämmin vesi.